Profilok

Cégünkről

 

Cégünk az egyik legfontosabb gyártója az egyedi gyártású szilikonoknak, különböző alapanyagú gumiprofiloknak, továbbá a gumi és szilikon formarészek fejlesztésében és gyártásában is kiemelkedő szerepet töltünk be.

A Kecskeméti Gumiipari Kft. 2000-ben alakult, fő tevékenysége a különböző gumiprofilok és gumi formadarabok gyártása. Másik cégünk a K&G Rubber-Technik Kft.-t részben német tulajdonban levő cég. Az együttműködés célja a termékkör kiszélesítése (a speciális, a világon csak kevés helyen gyártott termékek elérése, 3-4 komponensű gumiprofilok vagy műanyag profilok gyártása). A Kecskeméti Gumiipari Kft. 2014 óta dolgoz fel  termoplasztikus elasztomereket és hőre lágyuló műanyagokat is a hagyományos EPDM, szilikon, SBS, és NBR anyagok mellett.

A tervezés, fejlesztés, gyártás során egyaránt arra törekszünk, hogy ügyfeleinknek a legjobb megoldást, legmagasabb minőséget nyújtsuk. Komplex szolgáltatásunkba beletartozik  a mechanikai tervezés, gyártás, és a kereskedelem is. 

Néhány referenciánk közül megemlítjük Elektrolux, az Autoflex-Knott Kft., az Audi, a Suzuki, a General Motors cégeket akiknek:

- cső alakú profilokat, 
- élvédő profilokat, 
- félkör alakú profilokat, 
- kör alakú profilokat, 
- ajtókeret tömítő profilokat, 
- vákumtömítőket és szivacsprofilokat gyártunk.

A profilgyártó, formadarab szerszámok, fröccsöntött, sajtoló szerszámok gyártása tervezése egyaránt a KG-nál történik. Fejlesztőink a termék kialakításában, működésében komoly segítséget tudnak nyújtani.

Az elmúlt években nagyon sok fejlesztést végeztünk:

- gumirugók, torzió gumirugók
- különböző fémes gumirugó elemek
- szivacshabok
- szilikon szivacs profilok
- TPE és műanyag profilok gyártását valósítottuk meg

A projectek az Európai Unió támogatásával valósulnak meg.


Európai Uniós projektjeink:
A Kecskeméti Gumiipari Kft. a Kecskeméti Ipari Parkban komplex technológiai beruházást valósít meg. Tartalmaz gépbeszerzést, infrastruktúra fejlesztést, információs technológia fejlesztést. MR bevezetését, tanúsíttatását és a horizontális célok teljesülése érdekében környezeti fenntarthatóság hatásvizsgálatát, szervezetfejlesztési tanácsadást, amely a technológia  fejlesztéssel kapcsolatos szervezeti változásokat érintik.

ERFA finanszírozás: "A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg."


Energetikai jelentés:
Energetikai szakreferensi 2022. évi jelentés letöltése.
Energetikai szakreferensi 2023. évi jelentés letöltése.